Säker digital kommunikation (SDK) får ny deadline för flytten till Digg

Digg har i uppdrag från regeringen att tillhandahålla SDK som i dag hanteras av Inera. Nu är det klart att sista datumet för övertagandet flyttas fram för att ytterligare säkerställa att Digg kan leverera en trygg, säker och välfungerande tjänst för kommunikation mellan offentliga sektorns aktörer.

SDK är ett enkelt och säkert sätt att utbyta information mellan aktörer i offentlig sektor. Tjänsten utvecklas och tillhandahålls i dag gemensamt av Digg och Inera, och enligt ett uppdrag från regeringen ska hela ansvaret för SDK flyttas till Digg. Efter en begäran från Digg har regeringen nu beslutat att sista datumet för övertagandet flyttas fram till 1 april, 2024.

– Vi är glada över beskedet. Förlängningen innebär bland annat att vi ytterligare kan förbättra säkerheten och få mer tid till att skapa bra förutsättningar för införandet av SDK, säger Viktoria Hagelstedt, avdelningschef och den som ansvarar för arbetet med övertagandet.

Beskedet om förlängning innebär att Inera fortsatt tillhandahåller SDK och Digg den tekniska plattform som möjliggör tjänsten. Precis som det fungerar i dag.

– De organisationer som vill använda eller ansluta sig till SDK kan göra det. Inera och Digg har ett bra samarbete och arbetar tillsammans för att övergången ska bli så smidig som möjligt när det väl är dags, säger Viktoria Hagelstedt.

Nu fortsätter arbetet för den arbetsgrupp inom Digg som arbetar med att säkerställa ett tryggt övertagande av SDK, med ett fortsatt fokus på de aktiviteter som behövs för ett tryggt och säkert övertagande. Till exempel att skapa tydlig information, en bra anslutningsprocess, rättsliga förutsättningar och säkerhetsåtgärder. Allt för att fortsatt säkerställa att SDK blir en trygg och säker metod för att kommunicera mellan aktörer i hela offentlig sektor.

Lär dig mer

Läs mer om SDK på Diggs sidor

Läs om SDK på Ineras sidor Länk till annan webbplats. (inera.se)

Kontakt: info@digg.se

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: