Att möta nya användargrupper i e-tjänster

Torsdag 17 oktober

11.45 - 12.10 Spår 2

Skatteverket såväl som Migrationsverket har en bred flora av e-tjänster. Båda myndigheterna har dessutom ett ansvar att tidigt möta individer som flyttar, eller avser att flytta, till Sverige.

Myndigheterna har en lång tradition av att använda e-legitimering för att identifiera svenska användare, men för andra målgrupper har motsvarande möjlighet saknats. Hör Skatteverkets och Migrationsverkets företrädare berätta hur legitimeringsbehoven adresseras i dag och för framtiden.

Om Jon Fleck och Peter Colldin

Jon Fleck är arkitekt på Skatteverket med lång och gedigen erfarenhet av Identity/Access Management från privat och offentlig sektor. Han har deltagit i såväl myndighetssamverkan som i nationella och internationella uppdrag kopplade till området. Jon brinner för att skapa möjligheter för användarna samtidigt som säkerhet är ett ledord.

Peter Colldin är produktägare och kravanalytiker på Migrationsverket inom Identity & Access Management. Med sin långa erfarenhet från olika områden, analytiska förmåga och initiativtagande, hjälper han myndigheten framåt på sin digitala resa. Han kan på ett lättförståeligt och engagerande sätt beskriva arkitektur, lösningar och möjligheter för verksamheten.

Boka biljett till e-legdagarna 2024

  • 2-dagarsbiljett
  • Lunch och fika ingår

Pris: 5 400 kronor ex moms

Boka dina biljetter här! (trippus.se) Länk till annan webbplats.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Senast uppdaterad: