Statlig e-legitimation - snart i en hand nära dig

Onsdag 16 oktober

12.20 - 12.50

I januari 2024 fick Digg i uppdrag av regeringen att utveckla en statlig e-legitimation som motsvarar EU:s krav på högsta tillitsnivå. Diggs uppdrag är på många sätt unikt - vi bygger en ny e-legitimation för Sverige. E-legitimationen ska bl.a. användas för att få tillgång till EU:s digitala identitetsplånbok, men minst lika viktigt är att minska det digitala utanförskapet genom att vara ett komplement till marknadens lösningar. Under det här passet får du veta vad som händer i projektet och hur säkerhet är en prioriterad fråga. Vi kommer också visa en demo av Diggs lösning.

Om Anneli Hagdahl och Magnus Hoflin

Anneli Hagdahl arbetar som strateg inom digital identitet på Digg. Hon har lång erfarenhet av utveckling av digitaliserings- och cybersäkerhetspolicy från Regeringskansliet och har tidigare också arbetat med systemutveckling, projektledning och konsultuppdrag i privat sektor. Anneli är fil.dr. i informatik med fokus på digitalisering av offentlig sektor.

Magnus jobbar som specialist och produktägare i teamet Digital identitet på Digg. Magnus jobbar med den statliga e-legitimationen och med EU:s kommande digitala identitetsplånbok. Magnus representerar även Digg i arbetet med både befintlig och uppdaterad eIDAS-förordning. Magnus har ca 25 års erfarenhet av identitets/elegitimations-branschen, där han jobbat med mjukvaruutveckling främst inom privat sektor.

Boka biljett till e-legdagarna 2024

  • 2-dagarsbiljett
  • Lunch och fika ingår

Pris: 5 400 kronor ex moms

Boka dina biljetter här! (trippus.se) Länk till annan webbplats.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Senast uppdaterad: