Möjligheter och utmaningar med den uppdaterade eIDAS-förordningen

Onsdag 16 oktober

10.40 - 11.10

Roger och Sarah dyker ner i den uppdaterade versionen eIDAS med fokus på de viktigaste förändringarna inom eID, såsom införandet av den europeiska digitala identitetsplånboken (EUDI Wallet). Den kommer både göra det möjligt för användare att kontrollera hur personuppgifter sprids och att utveckla digitala tjänster som bättre stödjer såväl användare som myndigheter och företag. De ställer nya krav både på ägare av digitala tjänster och register. Sarah och Roger utgår från den analys som Kommissionen gjorde och resonerar om hur plånboken kan bidra till de önskade effekterna

Om Roger Fagerud och Sarah Amandusson

Roger Fagerud är strateg på enheten för digital identitet och auktorisation på Digg, och en auktoritet inom svensk e-legitimering. Han är utsedd att representera Sverige i eIDAS expertgrupp och har deltagit i framtagandet av specifikationer för identitetsplånboken samt arbetat aktivt med eID-frågor på EU-nivå sedan den första eIDAS-versionen. Roger är känd för sin förmåga att navigera gränslandet mellan teknik och verksamhet, se helheten och identifiera mönster, vilket hjälper honom att bedöma projektens framtidsutsikter på ett tidigt stadium.

Sarah Amandusson är specialist inom digital identitet på Digg, med fokus på storskaliga pilotprojekt för EU Digital Identity Wallet. Hon har över 25 års erfarenhet inom sektorer som betalningar, datorspel, och vetenskap, samt roller inom systemutveckling, projektledning, produktutveckling och ledarskap. Sarah tror starkt på samarbete och kollektiv insats med användaren i centrum.

Boka biljett till e-legdagarna 2024

  • 2-dagarsbiljett
  • Lunch och fika ingår

Pris: 5 400 kronor ex moms

Boka dina biljetter här! (trippus.se) Länk till annan webbplats.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Senast uppdaterad: