När du söker jobb hos oss

Vi vill ha en så snabb, effektiv och fördomsfri rekryteringsprocess som möjligt. Vi annonserar alla våra lediga jobb här på vår webbplats, varmt välkommen med din ansökan.

Så söker du jobb hos oss

  1. Fyll i formuläret via länken i annonsen.
  2. Svara på urvalsfrågorna.
  3. Skicka in din ansökan.

Observera att vi inte tar emot några ansökningar via mejl.

Så behandlar Digg dina personuppgifter vid rekrytering (reachmee.com) Länk till annan webbplats.

Svara utförligt på urvalsfrågorna

Svaret du ger på urvalsfrågorna är den enda information vi har att grunda vårt första urval på. Det är därför viktigt att du svarar så utförligt och tydligt du kan.

Du ska inte bifoga CV eller personligt brev i din ansökan.

Skicka in ansökan

När du skickat in din ansökan kommer en bekräftelse till den mejladress du angett. Du kan ansöka fram till midnatt (före kl. 24.00) sista ansökningsdagen. Därefter stäng annonsen och försvinner från sidan Lediga jobb.

Om du har skyddad identitet

Om du har skyddad identitet kontaktar du den person som finns angiven i annonsen, innan du skickar in din ansökan.

I din ansökan ska du bara ange information som är relevant för den aktuella befattningen.

Så behandlar Digg dina personuppgifter vid rekrytering (reachmee.com) Länk till annan webbplats.

Så gör vi urvalet

Vi rekryterar kompetensbaserat, vilket innebär att vi har en strukturerad process där varje urvalssteg på ett standardiserat sätt mäter din matchning mot kravprofilen för jobbet du sökt.

  1. Vi går löpande igenom ansökningar.
  2. Vi kontaktar personer som uppfyller kravprofilen.
  3. Vi bjuder in till arbetsprov, intervju och ställer eventuella kompletterande frågor.

Vi arbetar löpande med urvalet vilket innebär att vi går igenom ansökningar allt eftersom de skickas in till oss och bedömer dem utifrån den kravprofil som finns angiven i jobbannonsen, det vill säga de krav vi ställt på kunskap, erfarenhet, utbildning och kompetens.

Vi kontaktar dig

Går du vidare efter detta steg kontaktar vi dig, oftast sker kontakten via mejl. Detta gör vi för att bjuda in dig till att genomföra ett arbetsprov, bjuda in dig till en intervju eller be dig svara på ytterligare frågor.

Arbetsprov och tester

För att hitta rätt kompetens till rätt jobb använder vi oss ofta av tester.

I urvalsarbetet använder vi arbetsprov, som är en del av vår samlade bedömning av respektive kandidat. Ett arbetsprov ger även dig som sökande en inblick i vad jobbet innebär.

I slutfasen av en rekrytering använder vi oss också av ett arbetspsykologiskt test, exempelvis ett personlighetstest.

Intervju

Om du blir inbjuden till en intervju träffar du oftast en rekryterande chef och en hr-specialist. Våra Intervjer genomför vi i första hand digitalt.

Vi brukar inleda med att berätta mer om rollen, om Digg och ge möjlighet för dig att ställa de frågor som du har. Vi brukar därefter ställa några frågor som rör arbetsprovet för att få veta mer om hur du resonerat och ge dig återkoppling på provet.

Därefter lägger vi fokus på dig och dina erfarenheter, kunskaper och kompetenser. Intervjun är kompetensbaserad. Det innebär att frågorna på intervjun ställer vi utifrån de egenskaper och förmågor som vi efterfrågade i annonsen.

Du kan förbereda dig genom att fundera igenom konkreta situationer från ditt arbetsliv där du har använt egenskaperna och förmågorna, hur du agerade och vad resultatet blev.

Referenstagning

Vi efterfrågar vanligtvis två referenser, gärna tidigare chefer, som kan berätta om dig och ditt arbete. Vi genomför referenstagning med hjälp av ett digitalt verktyg där den som ska ge referenser har möjlighet att svara i ett formulär eller bli uppringd av oss.

Säkerhetsklassade jobb

Många av våra jobb är säkerhetsklassade, vilket betyder att du för vissa jobb behöver ha ett svenskt medborgarskap. Du kan exempelvis också behöva lämna registerutdrag och/eller genomgå en säkerhetsprövningsintervju.

Läs mer om säkerhetsprövning (sakerhetspolisen.se) Länk till annan webbplats.

Vi kontaktar alltid dig som sökt jobb hos oss

Ibland kan rekryteringsprocesser dra ut på tiden av olika skäl, men vi ger alltid återkoppling till dig som sökt jobb till oss. Det sker vanligen via mejl.

Du som varit på intervju blir uppringd av rekryterande chef.

När du ska börja jobba hos oss

Först och främst, välkommen till Digg! Vi ser fram emot att få dig som medarbetare och kollega.

När det är klart att du ska börja hos oss får du ett anställningsbeslut hem till din brevlåda. Beslutet motsvarar ett anställningsavtal, med skillnaden att du inte behöver skriva under.

En hr-specialist på Digg kommer också att kontakta dig via mejl för att hjälpa till med olika praktiska förberedelser.

Om att jobba på Digg

Titta på våra lediga jobb för att se om du hittar något som passar dig.

Lediga jobb

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Senast uppdaterad: