Sökresultat
Din sökning gav 63 träffar
Filtrera och sortera
Innehållet på sidan uppdateras automatiskt utifrån det du väljer.
Personer som använder skärmläsare är beroende av att det innehåll som finns på webbplatsen kan tolkas och läsas upp av skärmläsaren. Då behöver de olika komponenterna på webbplatsen fungera med hjälpmedlet.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.4.1.2
- WCAG 4.1.2 (A)
Alla ska ha hinna läsa innehåll, utföra ärenden eller logga in i e-tjänster. Därför behöver det också vara möjligt att justera de eventuella tidsbegränsningar som finns på webbplatsen.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.2.2.1
- WCAG 2.2.1 (A)
Det är viktigt att använda mer än bara färg för att förmedla information på webbsidor eftersom alla inte kan se färger på samma sätt. När du kombinerar olika sätt, som text eller ikoner, för att förmedla information blir det lättare för alla att ta till sig informationen.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.1.4.1
- WCAG 1.4.1 (A)
Hur information presenteras skiljer sig åt beroende på om en person läser själv eller får informationen uppläst av exempelvis en skärmläsare. Därför är det viktigt att presentationen av innehåll är maskinläsbart korrekt så att alla kan ta del av innehållet på ett sätt som är logiskt.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.1.3.2
- WCAG 1.3.2 (A)
Om en person råkar komma åt en knapp på webbplatsen eller appen för att exempelvis bekräfta något, exempelvis att skicka iväg ett svar i ett formulär, ska hen kunna ångra detta.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.2.5.2
- WCAG 2.5.2 (A)
När ett viktigt, men inte kritiskt, meddelande visas för personen ska detta meddelande presenteras för olika typer av hjälpmedel, utan att meddelandet får fokus.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.4.1.3
- WCAG 4.1.3 (A)
Meny, sökfunktion, innehållsöversikt och A-Ö är exempel på olika sätt att navigera på en webbplats och olika personer föredrar olika sätt. Det ska därför finnas fler än ett sätt att navigera så att en person kan välja det sätt som passar bäst för hen.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.2.4.5
- WCAG 2.4.5 (A)
Personer som använder till exempel skärmläsare och punktdisplay behöver beskrivningar av allt innehåll som inte är text eftersom dessa hjälpmedel inte kan tolka foton, bilder och grafik. Tanken med textalternativ, även kallat alt-text, är att den ska kunna ersätta och beskriva en bild eller ett foto för de som inte ser.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.1.1.1
- WCAG 1.1.1 (A)
Flimmer och blinkningar kan orsaka epilepsianfall och därför är det viktigt att försöka undvika sådant i mesta möjliga mån.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.2.3.1
- WCAG 2.3.1 (A)
En beskrivande sidtitel hjälper till att tydliggöra vad en webbsida handlar om. Titel visas dessutom i webbläsarens flikar och även i sökresultat och hjälper personer att snabbt få en uppfattning om innehållet.
Om riktlinjen:
Innehåller lagkrav- EN 9.2.4.2
- WCAG 2.4.2 (A)