Ange titel, språk och språkförändringar

  • Regel
  • Tillgänglighet

Varje sida på en webbplats ska ha en beskrivande titel. Vilket språk sidan är skriven på ska också anges och om det finns ord och fraser på annat språk än det huvudsakliga ska detta också anges.

Titel på sidan

Titeln på en webbsida visas vanligen i webbläsarens tabbflikar. En bra beskrivande titel sammanfattar sidans ämne eller innehåll. Det som särskiljer sidan ska anges först, följt av webbplatsen som sidan tillhör. Varje sida på en webbplats, liksom andra typer av dokument bör ha en unik titel.

Sidans språk

Sidans huvudspråk (som används i menyer, sidhuvud med mera) ska anges för att förbättra möjligheten för skärmläsare att presentera innehållet korrekt. För att underlätta korrekt avstavning, automatisk översättning och förbättra möjligheten för skärmläsare att presentera innehållet korrekt, ska aktuellt språk anges i HTML-koden.

Ange sidans språk i koden

Ange språkförändringar i koden

Om det finns innehåll på sidan som har ett annat språk än sidans huvudsakliga språk ska det märkas upp med rätt språkkod.

Ange språkförändringar i koden

Rättslig vägledning

I Diggs rättsliga vägledning finns mer information om de tillgänglighetskrav du som offentlig aktör behöver ta hänsyn till.

Åtaganden – vilka är kraven?

Typ:
Regel
Område:
Tillgänglighet
Aktör:
Kommun, Region, Statlig myndighet
Frågor om innehållet?
info@digg.se
Uppdaterad:
18 december 2023
Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Senast uppdaterad: