Offentliga aktörer ansvarar för tillgängligheten på sin webbplats

  • Regel
  • Tillgänglighet

Du som offentlig aktör har kontroll över vad som publiceras på din webbplats. Om du väljer att publicera eller bädda in otillgängligt innehåll, till exempel dokument, video eller text, då har du haft kontroll över publiceringen och då ska innehållet vara tillgängligt.

Även om det inte är ditt material ursprungligen ska innehållet vara tillgängligt på din webbplats för att inte bryta mot DOS-lagens tillgänglighetskrav.

Film som någon annan skapat

Om du väljer att spela upp en video på din webbplats, som någon annan (tredje part) skapat, då ska innehållet följa de tillgänglighetskrav som gäller för tillgänglig film och video. Du har haft kontroll över att publicera videon på din webbplats, alltså ska den vara tillgänglig.

Dokument som någon annan skapat

Om du väljer att publicera dokument på din webbplats, som någon annan (tredje part) skapat, så ska dokumentet följa de tillgänglighetskrav som gäller för tillgängliga dokument. Du har haft kontroll över att publicera dokumentet på din webbplats, alltså ska det vara tillgängligt.

Undantag

Digital service från tredje part som varken har finansierats eller tagits fram av den berörda offentliga aktören eller står under dess kontroll.

Rättslig vägledning

I Diggs rättsliga vägledning finns mer information om tredje part och de tillgänglighetskrav du som offentlig aktör behöver ta hänsyn till.

Typ:
Regel
Område:
Tillgänglighet
Aktör:
Kommun, Region, Statlig myndighet
Frågor om innehållet?
info@digg.se
Uppdaterad:
24 november 2023
Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Senast uppdaterad: