EU:s digitala identitetsplånbok markerar nästa steg i Europas digitala transformation

Kapitel

I den kommande uppdateringen av förordningen om elektronisk identifiering och betrodda tjänster (eIDAS) kommer alla EU-medborgare att erbjudas en digital identitetsplånbok med fokus på användarens kontroll över spridningen av sina personuppgifter.

Sverige deltar aktivt i två storskaliga pilotprojekt som EU-kommissionen genomför: EUDI Wallet Consortium (EWC) och Digital Credentials for EU (DC4EU). Målet är att dessa erfarenheter ska ligga till grund för både offentliga och privata aktörers utveckling av digitala tjänster som förenklar vardagslivet för EU-medborgare över hela Europa.

I den här filmen ger Sarah Amandusson, specialist inom digital identitet och auktorisation på Digg, en aktuell överblick av identitetsplånboken, pilotprojekten, krav som ställs på Sverige och offentlig förvaltning samt Diggs roll i arbetet med identitetsplånboken.

Filmen vänder sig till alla som vill veta mer om EU:s digitala identitetsplånbok, vilka krav som ställs på Sverige och vad det innebär för användare och organisationer. Presentationen fokuserar på övergripande koncept och strategiska överväganden, snarare än tekniska detaljer.

Från Digg forum 21 november 2023.

Längd: cirka 25 minuter.

Mer inom området Digital identitet

Läs mer om Digital identitet

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan