Sarah, specialist och projektledare

Sarah Amandusson är specialist på enheten för digital identitet och auktorisation och har arbetat på Digg i snart ett år. Hon tycker om att arbeta i teknikens framkant och att det finns en allmännytta i det hon gör.

Vad är din roll inom Digg och vilka är dina arbetsuppgifter?

–Jag jobbar som specialist på enheten för digital identitet och auktorisation, där jag är projektledare för Diggs deltagande i EU:s storskaliga pilotprojekt för den nya digitala identitetsplånboken. I mitt arbete jobbar jag huvudsakligen med de andra i plånboksteamet, men även med övriga svenska aktörer och med arbetsgrupperna i konsortierna vi deltar i. Och så skriver jag rapporter och läser mycket.

Vad tror du att andra inte vet om Digg?

–Jag visste knappt ens att Digg fanns för ett år sedan. Det är ju en ung myndighet och har inte riktigt tagit sig in i allas medvetande ännu. Utöver det tror jag inte att alla känner till att vi jobbar internationellt inom många olika områden från utveckling till juridik via standardisering. Jag får nog erkänna att jag tidigare haft fördomar och tänkt att offentlig sektor är långsamt och tråkigt, men det har visat sig vara helt tvärtom. Det är full fart framåt och vi jobbar med teknik som är så ny att den inte ens finns.

Vad är det bästa med att jobba på Digg?

– Att det finns en allmännytta i allt man gör, även om den i mitt fall ligger några år framåt i tiden. Jag lär mig nya saker varje dag och trots att jag har jobbat på Digg mindre än ett år känner jag att jag får gehör för förslag, kan påverka mitt arbete och inte minst tillåts göra misstag – och lära mig av dem. Alla dessa delar är något jag söker hos en bra arbetsgivare.

Finns det några särskilda egenskaper du anser vara viktiga när man arbetar på Digg?

– Man behöver vara ganska flexibel för att trivas, det är ett högt tempo och kan svänga snabbt. Inom identitetsområdet är det positivt att ha en bred kompetens, eftersom det är mycket teknik och juridik. Det pågår även många andra parallella projekt som går in i varandra, så det är av stor betydelse att kunna kommunicera med andra och ta till sig olika slags information snabbt.

Om du skulle rekommendera en vän att söka sig till Digg, vilka argument skulle du välja?

– Här får man jobba i teknikens framkant med någonting som kommer göra skillnad för oss alla. Man är också omgiven av kunniga kollegor, som alla drivs av viljan att göra något riktigt bra som är tillgängligt för så många som möjligt.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Senast uppdaterad: