Till innehållet

Digital post för dig som privatperson

Här hittar du hur du som privatperson skaffar en digital brevlåda, hur du hanterar din post och vilka myndigheter, kommuner och regioner du kan räkna med att få digital post ifrån.

Skaffa en digital brevlåda

Ta emot din post från myndigheter, kommuner och regioner i en säker digital brevlåda i stället för på papper. Ingen obehörig kan läsa din post eftersom du loggar in med e-legitimation. Du kan även ge andra rätt att läsa och hantera din digitala post. Välj e-Boks eller Kivra om du vill ha post från både det offentliga och från företag i din digitala brevlåda. I Min myndighetspost får du bara post från det offentliga.

Din digitala brevlåda är gratis, miljövänlig och tillgänglig var du än är.

Välj brevlåda

Här kan du välja och skaffa en säker digital brevlåda för din myndighetspost. För att skaffa digital brevlåda behöver du ha e-legitimation.

När du godkänt användarvillkoren i den brevlåda du valt, behöver du godkänna användarvillkoren för Mina meddelanden, som infrastrukturen för digital post från det offentliga kallas. Därefter får du din post från det offentliga till den brevlåda du valt.

Användarvillkor för Mina meddelanden

DIGG ansvarar för infrastrukturen för säker digital post från det offentliga, även kallad Mina meddelanden. DIGG ansvarar även för den digitala brevlådan Min myndighetspost.

Se vilka myndigheter, kommuner och regioner du kan få digital post från

Den digital brevlådan från Digimail upphör

Från den 1 juni 2022 kommer du inte längre att kunna ta emot digital post från offentliga aktörer i Digimal. I augusti kommer brevlådan att upphöra och då är det inte längre möjligt för dig att logga in och komma åt den digitala post som finns lagrad där. Om du vill fortsätta att ta emot post från offentliga aktörer digitalt behöver du skaffa en ny digital brevlåda genom att välja en ny brevlåda bland dem som finns ovan. Om du inte väljer en ny digital brevlåda kommer din myndighetspost att komma som papperspost i din vanliga brevlåda.

Om du har frågor kring din post som finns i Digimail, kontakta Digimail: support@digimail.se

Om du har frågor om hur du skaffar en ny digital brevlåda, kontakta DIGG: info@digg.se

Du ansvarar för att ta del av din digitala post

Du har alltid ett eget ansvar att öppna och ta del av den post som skickats till dig, oavsett om den är digital eller skickas på papper.

Du ansvarar för att ha den teknik som krävs för att ta del av den post som offentliga aktörer skickar till dig, till exempel internet- och mobiltjänster. Du behöver också ha en giltig e-legitimation för att kunna logga in och ta del av den post som skickas till din digitala brevlåda.

Välj hur du vill bli aviserad

En avisering är ett meddelande som skickas till din e-postadress och/eller som ett sms till din telefon för att uppmärksamma dig på att du fått digital post i din brevlåda.

Du väljer hur du vill bli aviserad i brevlådans inställningar. De kontaktuppgifter du anger i din digitala brevlåda används för att skicka aviseringar.

Bra att tänka på

Aviseringar är en tjänst i den digitala brevlådan, du som användare är alltid ansvarig för att logga in och ta del av den post som skickats till dig.

Du kan välja vilka du vill få digital post från

När du skaffar en digital brevlåda får du post från alla myndigheter, kommuner och regioner som skickar post digitalt och som du berörs av.

Genom att vara ansluten tjänsten Mina meddelanden godkänner du som användare att ta emot digital post från offentliga aktörer som är anslutna till eller kommer att ansluta sig till Mina meddelanden.

Se vilka offentliga aktörer du kan få digital post från

Du kan själv välja om du inte vill ha digital post från vissa avsändare. Det gör du genom att gå in i brevlådans inställningar och välja vilken avsändare du inte vill ta emot digital post från. Då kommer avsändaren skicka din post till dig på papper istället.

Så behandlas dina personuppgifter

I samband med att du skaffar en digital brevlåda lagras dina personuppgifter.

Så behandlas dina personuppgifter

Om du vill sluta ta emot post digitalt från offentliga aktörer

För att sluta ta emot post digitalt loggar du in i din brevlåda. Där kan du avregistrera dig från Mina meddelande, tjänsten för digital  post från offentliga aktörer. När du avregistrerat dig från tjänsten kommer ingen ny digital post från myndigheter att skickas till din digitala brevlåda. Posten kommer istället skickas till dig på papper.

Om du inte har en e-legitimation behöver du skicka en skriftlig begäran till oss på DIGG. Vi kan då avregistrera dig från Mina meddelande, tjänsten för digital post från offentliga aktörer.