Välkommen på SDG-frågestund med kommunerna i fokus

Fredag 11 april klockan 10.00-10.45 bjuder vi in till en frågestund med fokus på kommunernas införande av SDG-förordningen. Inför frågestunden får du gärna ta del av vårt nya webbinarium på samma tema - 11 minuter kort!

En del av den kommunala verksamheten omfattas av SDG-förordningen och några kommuner visar vägen i implementeringen. Härnösand är en av kommunerna som delar med sig av sina erfarenheter vid SDG-frågestunden den 11 april.

Delta vid SDG-frågestunden med tema kommuner 11 april

Vid det här tillfället bjuder vi in kommuner att dela sina erfarenheter, tankar och få svar på frågor som rör Single digital gateway (SDG). Vi önskar att tillfället genomsyras av öppenhet där vi har högt i tak och vi välkomnar allas erfarenheter, tankar eller frågor inom detta område.

Tillfället passar bra för dig som arbetar med projektledning, kommunikation, systemutveckling, strategi eller verksamhetsutveckling.

Har ni frågor redan nu? Skicka dem gärna i förväg till oss på e-post sdg@digg.se.

Till kalenderbokningen

Frågestunden sker via det digitala verktyget SAFOS. Kalenderbokningen hittar du i samarbetsrummet för SDG (dela.digg.se).Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Har du inte tillgång till samarbetsrummet? Kontakta oss via sdg@digg.se så hjälper vi dig.

Ta del av webbinariet Kommunerna som visar vägen i SDG-implementeringen

Ta gärna del av webbinariet som sändes vid Digg forum den 8 april 2025. Där delas erfarenheter från Härnösand, Söderhamn och Jönköping.

Längd: 11 minuter.

Om SDG-frågestunderna

Vid SDG-frågestunderna får aktörer som omfattas av SDG-förordningen möjlighet att ställa frågor om SDG och få svar direkt från våra specialister.

Frågestunden sker digitalt via verktyget SAFOS. Du ställer dina frågor i chatten eller via mikrofonen. Du som bara vill lyssna in för att höra andras frågor och ta del av svaren är varmt välkommen att göra det.

Boka ett enkilt möte med SDG-teamet

Utöver frågestunderna är du även välkommen att boka ett möte med SDG-teamet där du sätter agendan. Vi har alltid avsatta tider för möten jämna torsdagar mellan 13.00-15.30. Där kan vi prata enskilt om de frågor som ni har om SDG-förordningen och eventuella frågor ni har rörande implementeringen.

Skicka ett mejl till sdg@digg.se och ange i mötesbokningen om vad du/ni vill prata om så bjuder vi in rätt resurser till mötet.

Fungerar inte torsdagarna? Låt oss veta det så hittar vi en annan tid som passar.

De aktörer som omfattas av SDG-förordningen kallas behöriga myndigheter. En behörig myndighet kan vara en statlig myndighet, en kommun, en region, ett kommun- eller regionägt företag eller en privat aktör.

Det finns inte något uttryckligt krav på exempelvis offentlig finansiering för att omfattas av SDG-förordningen. Det som är avgörande är om aktören har specifikt ansvar för information, förfaranden eller hjälp- och problemlösningstjänster som omfattas av förordningen (artikel 3.4 SDG-förordningen). Aktören kan ha inrättats på nationell, regional eller lokal nivå.

Vilken information och vilka förfaranden och hjälp- och problemlösningstjänster som omfattas framgår av bilaga I-III till SDG-förordningen.

Digg är nationell samordnare

Myndigheten för digital förvaltning (Digg) har utsetts till nationell samordnare för Sverige. Det betyder att vi är en ingång för frågor gentemot EU-kommissionen och samordnar det nationella arbetet med de aktörer som berörs av SDG-förordningen.

Läs mer

För att få tillgång till samarbetsrummet mejlar du sdg@digg.se och begär att få åtkomst till samarbetsrummet för SDG.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: