Ny webbplats: AI för socialtjänsten

Alla pratar om AI - hur kan vi använda AI inom socialtjänsten? På den nyligen lanserade webbplatsen aisocialtjanst.digg.se kan du som arbetar med verksamhetsutveckling och innovation inom socialtjänsten få konkret hjälp med att komma igång med AI som en del av digitaliseringen.

Webbplatsen innehåller kunskapshöjande material för kommunernas socialtjänst inom området artificiell intelligens (AI). Här finns användbara länkar till befintliga stöd, verktyg, nätverk, forskning och fördjupning samt berättelser från de kommuner som redan börjat utforska AI-lösningar inom socialtjänsten.

Innehållet riktar sig främst till dig som arbetar med verksamhetsutveckling, digitalisering och innovation inom socialtjänsten och som önskar höja din kunskap inför att undersöka möjligheterna att använda AI i din verksamhet.

Webbplatsen är resultatet av ett regeringsuppdrag där vi på Digg tillsammans med E-hälsomyndigheten och Socialstyrelsen genomfört ett regeringsuppdrag för att höja kunskapsnivån hos kommunernas socialtjänst inom området AI.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: