Digg forum 13 februari: Automatiska tester av webbtillgänglighet – det här behöver du känna till

Vilka är för- och nackdelarna med automatisk kontroll av den digitala tillgängligheten på en webbplats? På Digg forum den 13 februari kl. 10.30 berättar vi om våra erfarenheter av automatiska granskningsverktyg.

Vilka är för- och nackdelarna med automatisk kontroll av den digitala tillgängligheten på en webbplats? På Digg forum 13 februari delar Diggs tillgänglighetsspecialist Ilias Bennani med sig av Diggs erfarenheter av automatisk granskning av tusentals webbplatser.

Visste du till exempel att de bästa testverktygen kan hitta upp till 40 procent av alla brister men att det ändå ofta finns brister som dessa verktyg missar?

– Många tror att automatiska granskningsverktyg ger hela bilden av hur pass tillgänglig en webbplats är, men sådana verktyg kan bara hitta ett fåtal tillgänglighetsbrister som kan finnas på webben, säger Ilias Bennani.

Digg forum 13 februari, kl 10.30: Automatiska granskningsverktyg, hur hjälper de och vad kan de inte göra?

Webbinariet är särskilt intressant för dig som arbetar som webbredaktör, är produktansvarig eller arbetar med upphandling av webbplatser.

Vi sänder Digg forum på Digg play och där hittar du även resten av programmet.

Digg forum

Om Digg forum

Digg forum är ett webbinarium där du kan ta del av aktuell information om våra pågående uppdrag. De olika passen på Digg forum är oftast 10-20 minuter långa och du väljer fritt vilka pass du vill delta på.

Under pågående webbinarium besvarar vi dina frågor i chatten.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: