Säker digital kommunikation snart hos Digg

Inom kort kommer Digg att erbjuda Säker digital kommunikation (SDK). Ta del av den tidsplan som finns för flytten och få mer information om hur redan anslutna organisationer behöver agera.

Säker digital kommunikation erbjuder ett tryggt, enkelt och säkert sätt att skicka känslig och sekretessklassad information mellan den offentliga sektorns olika aktörer. Målet är att öka säkerheten och effektiviteten för att ge bättre förutsättningar för att ta hand om de individer som behöver stöd. Sedan en tid tillbaks arbetar Digg för att överta SDK från Inera AB som fram tills nu utvecklat och drivit tjänsten tillsammans med Digg. Det är efter ett uppdrag från regeringen som Digg nu tar över tjänsten.

Eftersom SDK redan är i drift hos Inera innebär det att det finns en rad organisationer som redan anslutit till SDK, och som berörs av flytten. Det är också flera organisationer som anslutit till testmiljön som ett förberedande steg, eller knackar på för att inleda sin anslutningsresa. Många avvaktar också till att Digg tagit över och erbjuder tjänsten.

Att flytta en omfattande digital tjänst som SDK innebär en hel del att tänka på både för Digg och för de organisationer som redan är anslutna. Därför finns en omfattande plan för hur migreringen av de anslutna kommer att gå till.

Läs mer om den tidsplan som gäller för övertagandet av SDK. Uppdateringar av informationen sker löpande.

Har du frågor, kontakta sdk@digg.se

PS. Du missar väl inte att vi kommer att berätta mer om SDK för deltagarorganisationer på Digg forum? Se mer information här: Digg forum 13 februari | Digg Länk till annan webbplats.

Läs mer om tidsplanen för migrering och övertagande av Säker digital kommununinkation (SDK)

Tidsplan för övertagande av SDK

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: