Fokus på offentlig digitalisering i Köpenhamn

Danmarks ambassad i Sverige har, tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) arrangerat en studieresa till Köpenhamn som Digg deltagit i. Temat var förvaltningsgemensam digital infrastruktur och kommungemensam digitalisering.

19 personer står uppradade utomhus framför en byggnad.

Delegationen från Sverige på plats i Danmark för att träffa danska myndigheter, kommuner och samarbetsorganisationer.

Med på resan var kommunchefer och digitaliseringschefer från ett antal svenska kommuner samt representanter från SKR, Inera och Adda.

– Vi har haft ett intressant program där vi fick träffa både danska myndigheter och kommuner samt samarbetsorganisationer Det är inspirerande att höra hur gemensamma politiska strategier och samarbete mellan stat, kommuner och regioner har gett en digitaliserad och mer effektiv offentlig förvaltning, säger Anna Eriksson, generaldirektör för Digg.

Delat med sig av sina erfarenheter

Köpenhamns kommun och Kommunernas Landsforening är några av organisationerna som delat med sig av sina erfarenheter och Danmarks digitaliseringsresa.

– Det har varit mycket givande och värdefulla dagar och vi har fått goda insikter i Danmarks kommungemensamma digitaliseringsstrategi och digitaliseringens roll i framtidens kommunala verksamhet som vi tar med oss, säger Viktoria Hagelstedt, tf leveransområdeschef för Digital utveckling på Digg.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: