Digg lanserar app för kontroll av vaccinationsbevis

Appen ”Vaccinationsbevis verifiering” finns nu att ladda ner från både App Store och Google Play. Appen som Digg utvecklat syftar till att kontrollera vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Detta som ett led i att minska smittspridning av Covid-19.

– Vi har på kort tid tagit fram en app som är enkel att använda och som vi hoppas kommer att hjälpa arrangörer att kunna fortsätta arrangera evenemang, säger Mats Snäll, chef för Digital utveckling på Digg.

En hand person håller i en mobil för att skanna ett vaccinationsbevis som en annan person visar upp.

Så går det till

Arrangören skannar besökarens vaccinationsbevis med hjälp av appen i en telefon eller surfplatta. Om vaccinationsbeviset godkänns kommer appen att visa grönt. Om den visar rött är vaccinationsbeviset inte godkänt och appen ger en förklaring för varför besökaren inte uppfyller kraven. Besökare som är fullvaccinerade kan kostnadsfritt hämta sitt vaccinationsbevis på covidbevis.se.

Appen släpps också med öppen källkod vilket gör det möjligt för andra att vidareutveckla sina egna lösningar. Det finns inget krav att arrangörerna måste använda sig av Diggs lösning.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: