Dags att skaffa digital brevlåda inför lanseringen av Covidbevis, uppmuntrar informationskampanj

Från den 1 juli kommer det vara möjligt att hämta ett vaccinationsbevis på covidbevis.se. Den som har en digital brevlåda får sitt covidbevis dit. För dig som saknar en digital brevlåda för myndighetspost kan det vara ett bra tillfälle att skaffa en. Därför går Digg nu ut med en digital informationskampanj för att informera om vilka digitala brevlådor som finnas att välja bland och hur de fungerar.

Anna Ågren, leveransledare på Digg, ler mot kameran

Anna Ågren, leveransledare för Digital post och e-handel på Digg.

– Eftersom Covidbevis från E-hälsomyndigheten snart lanseras vill vi slå ett slag för digitala brevlådor. De gör det möjligt för alla med e-legitimation att ta emot sin post från myndigheter digitalt i stället för på papper, säger Anna Ågren, leveransledare för Digital post och e-handel på Digg. ”Ett covidbevis kan på ett enkelt och säkert sätt lagras i den digitala brevlådan", fortsätter Anna Ågren.

Fyra säkra brevlådor kan ta emot Covidbevis och alla andra meddelanden från myndigheter

Över 4,5 miljoner eller nästan hälften av Sveriges vuxna befolkning har redan en digital brevlåda för sin post från myndigheter, kommuner och regioner. Det finns fyra digitala brevlådor att välja bland. De tre privata brevlådorna Digimail, e-Boks och Kivra som även hanterar post från företag. Dessutom finns statens digitala brevlåda Min myndighetspost för den som bara vill ha post från det offentliga i sin digitala brevlåda.

– Digital post är det absolut säkraste och smidigaste sättet som du kan ta emot din myndighetspost på, säger Anna Ågren. För att läsa den krävs e‑legitimation och ingen obehörig kan komma åt den. Viktigt är dock att man alltid öppnar sin post när man blir aviserad. Har man en gång tackat ja till en myndighet får man många av de 180 andra anslutna myndigheternas meddelanden också. Därför är det bra att läsa mer om tjänsten och vad den innebär innan man bestämmer sig för vilken brevlåda man vill ta emot den i, rekommenderar Anna Ågren.

En digital brevlåda förenklar men är inget krav

Informationskampanjen som genomförs i digitala medier, syftar till att uppmuntra till ökad användning av digitala brevlådor. Kampanjen pågår under juni, inför att Covidbevis lanseras i Sverige den 1 juli. En digital brevlåda är ett smidigt och säkert sätt att lagra sitt covidbevis i, men tjänsten går även att använda utan en digital brevlåda.

Digg ansvarar för infrastrukturen för digital post, även kallad Mina meddelanden, och för den statliga brevlådan Min myndighetspost.

Lär dig mer

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: