Digital invigning av Sveriges digitala infrastruktur – snart får du delta i firandet av Ena

Sveriges digitala infrastruktur, Ena, är etablerad och vad passar bättre än en digital invigning där vi knyter bandet och lyfter nyttor? Håll utkik i våra kanaler för att delta i firandet!

Att Sverige har en etablerad digital infrastruktur är ett stort steg för landets digitalisering. Det är många som har varit med och skapat det som finns i Ena och ännu fler har nytta av leveranserna. Därför vill vi att så många som möjligt ska få vara med och fira.

Invigningen är digital och inspelad så att du och din verksamhet kan fira på det sätt som passar er bäst - alldeles strax. Du kommer nämligen snart att kunna ta del av invigningen i Diggs kanaler. Redan nu får du inblick två av programpunkterna.

- Jag känner mig stolt över att få anordna en invigning av Ena för alla som varit med och sett till att det blev något! Vi är många som har visat att det går att nå framdrift och konkreta resultat i samverkan. Nu längtar jag tills vi kan dela med oss av inspelningen till alla, säger Viktoria Hagelstedt som är avdelningschef för datadelning och samordning på Digg.

En hälsning från Viktoria Hagelstedt (Digg) som modererar invigningen.

Vi knyter band för Ena

Vid invigningen deltar civilminister Erik Slottner och representanter från Digg, E‑hälsomyndigheten, Bolagsverket, Länsstyrelsen Blekinge, Sundsvalls kommun och Sollentuna kommun.

Erik Slottner och Anna Eriksson knyter band för att fira Enas etbalering. För vad kan vara bättre än att just knyta banden? Syftet med en digital infrastruktur är ju att koppla ihop offentlig sektor så att data kan användas och delas enkelt, säkert och effektivt.

Diggs generaldirektör Anna Eriksson och civilminister Erik Slottner knyter bandet för Ena.

Digitalisering är en lagsport

Alla vinner på att det finns en digital infrastruktur som löser förvaltningsgemensamma grundläggande behov. I ett panelsamtal delar deltagarna med sig av sina olika perspektiv på varför Ena är viktigt, hur Ena skapar nytta och framtida behov.

- Jag är stolt över att allt arbete som så många har lagt ner, har resulterat i konkreta tjänster och lösningar som offentlig sektor kan använda för att skapa värde. Jag känner ett stort stöd från alla som var med i panelen. Jag tycker att Ena är ett bevis på att digitalisering är en lagsport, säger Diggs generaldirektör Anna Eriksson.

Deltagare vid inspelningen av invigningen. Från vänster: Marcus Matteby (Sundsvalls kommun, Inga Otmalm (Bolagsverket), Per Törnvall (Sollentuna kommun), Max Herulf (E-hälsomyndigheten), civilminister Erik Slottner (Regeringskansliet, Finansdepartementet), Helena Morgonsköld (Länsstyrelsen Blekinge), Anna Eriksson och Viktoria Hagelstedt (Digg).

Deltagare vid inspelningen av invigningen

  • Erik Slottner, civilminister, Regeringskansliet Finansdepartementet
  • Anna Eriksson, generaldirektör Digg
  • Inga Otmalm, generaldirektör Bolagsverket
  • Max Herulf, stabschef, tillika stf generaldirektör E-hälsomyndigheten
  • Helena Morgonsköld, länsråd i Länsstyrelsen i Blekinge och ordförande för länsrådsutskottet för digitalisering
  • Marcus Matteby, IT-direktör i Sundsvalls kommun
  • Per Törnvall, Kommundirektör i Sollentuna kommun och deltagare i kommundirektörernas digitaliseringsarbetsgrupp

Håll utkik i våra kanaler för att delta i firandet

Invigningen publiceras på Digg play under vecka 24. Så snart materialet är tillgängligt berättar vi det.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: