Ny tjänst ger stöd i vad som gäller kring digital inkludering

Vi vill göra det enklare för dig som arbetar på en myndighet, region eller kommun att få vägledning om digital inkludering och tillgänglighet. Därför har vi samlat övergripande information om lagen och vilka skyldigheter du som offentlig aktör har på ett ställe. Allt för att underlätta för dig att se vad som gäller och vad Digg rekommenderar.

Regler och rekommendationer om digital inkludering och tillgänglighet
Genom vår nya tjänst får du information om digital inkludering och tillgänglighet samlad på ett ställe. Det gör det enklare för dig som offentlig aktör att se vad som gäller för just din situation. Vårt mål är att ge klarhet i frågor om lagen och vilka skyldigheter du som offentlig aktör har och vilka tolkningar vi på Digg har gjort gällande tillgänglighet.

Ett exempel på vad du hittar i tjänsten är information om den tillgänglighetsredogörelse som alla offentliga aktörer ska ha på sin webbplats. I tjänsten får du information, vägledning och handfasta råd om hur du skapar en komplett tillgänglighetsredogörelse.

I tjänsten finns även regler och rekommendationer kring områdena Öppna data och Svenskt ramverk för digital samverkan.

Regler och rekommendationer

Fakta om den nya tjänsten

Tjänsten riktar sig till dig som arbetar på eller för en myndighet, region eller kommun.

Du kan välja att söka eller filtrera fram vad som gäller för just din situation.

Inledningsvis presenteras regler och rekommendationer kring områdena digital inkludering och tillgänglighet, Öppna data och Svenskt ramverk för digital samverkan. Fler områden tillkommer under 2022.

Digg har nyligen fått i uppgift att ge juridisk vägledning i digitaliseringsfrågor och vägledningen om tillgänglighet är den första att publiceras. Fler juridiska vägledningar inom andra områden kommer löpande publiceras under året.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: