Årets deklarationsutskick nu i hamn och före tidplan

I år var första gången samtliga deklarationer skickades ut via infrastrukturen Mina meddelanden som förvaltas av Digg. Totalt handlade det om 8,3 miljoner deklarationer. Den 6 mars började deklarationerna skickas ut och den 9 mars, en dag före plan, var hela distributionen klar.

Elin Hultkvist, enhetschef för digital post och e-handel.

8,3 miljoner deklarationer finns nu antingen i mottagarens digitala brevlåda eller som papperspost i mottagarens fysiska brevlåda.

– Vi är glada och stolta över att årets största utskick har fungerat så smidigt så att vi redan är klara en dag före plan. Vi tackar Skatteverket både för det professionella handhavandet som avsändare av deklarationerna och som IT-driftansvariga för infrastrukturen Mina meddelanden. Men även de digitala brevlådorna Billo, Kivra och Min myndighetspost för mottagandet av digitala deklarationerna, säger Elin Hultkvist, enhetschef för digital post och e-handel på Digg.

Drygt 5,4 miljoner deklarationer togs emot digitalt

Med start på måndagen den 6 mars skickades cirka 110 000 deklarationer per timme. Torsdagen den 9 mars, en dag före plan, var samtliga deklarationer levererade. Av dessa har fler än 5,4 miljoner levererats till de digitala brevlådorna. Resten, knappt 2,9 miljoner, har skickats på papper till mottagarens fysiska brevlåda.

Deklarera från den 14 mars

Den 14 mars kan du som har en e-legitimation logga in i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 på skatteverket.se och deklarera.

Deklaration (skatteverket.se) Länk till annan webbplats.

Lär dig mer

Digital post

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: