Den digitala brevlådan e-Boks lämnar Mina meddelanden

Den digitala brevlådan e-Boks har sagt upp sitt anslutningsavtal med Diggs infrastruktur Mina meddelanden. Det innebär att det efter den 30 november inte längre är möjligt att ta emot digital post från myndigheter, kommuner och regioner i e-Boks.

Anledningen till uppsägningen är att e-Boks bedömt att det inte är ekonomiskt lönsamt längre att erbjuda digital post från svenska myndigheter i sin digitala brevlåda. e-Boks fortsätter dock som tidigare att leverera digital post från privata företag som skickar sin post dit.

Den 15 november underrättades e-Boks brevlådeanvändare om beslutet. All post som hittills kommit till användarnas e-Boks finns kvar men ingen ny post från svenska myndigheter kommer att skickas dit efter den 30 november. e-Boks rekommenderar därför sina användare att skaffa en av de andra anslutna digitala brevlådorna om de vill fortsätta ta emot sin myndighetspost digitalt.

För dig som privatperson

Privatpersoner som har valt e-Boks och vill fortsätta att ta emot digital post från offentliga aktörer digitalt behöver skaffa en ny digital brevlåda.

Skaffa en digital brevlåda:

För offentliga aktörer

För avsändare av digital post innebär detta att mottagare som har e-Boks inte kommer att kunna ta emot utskick digitalt från och med den 1 december 2022, om de inte skaffar en ny brevlåda som är ansluten till infrastrukturen Mina meddelanden. I det mail som gått ut till anslutna avsändare och via länken nedan hittar du mer information och en kort checklista om vad du som avsändare behöver göra.

Digital post för dig som offentlig aktör

Lär dig mer

e-Boks slutar leverera post från offentliga aktörer (e-boks.com) Länk till annan webbplats.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: