Fortnox företagsbrevlåda – ny digital brevlåda för företag

Fortnox företagsbrevlåda har godkänts och anslutits till Diggs infrastruktur för säker digital post. Brevlådan är helt inriktad till företag.

Anna Eriksson, generaldirektör på Digg.

– Fortnox företagsbrevlåda gör att vi kan erbjuda företag fler digitala brevlådor för sin post från offentliga aktörer. Det ökar valfriheten och utbudet av olika serviceerbjudanden, säger Anna Eriksson, generaldirektör för Myndigheten för digital förvaltning, Digg.

Tre digitala brevlådor för företag

Det finns nu tre digitala brevlådor som företag kan välja:

  • Fortnox företagsbrevlåda
  • Kivra
  • Min myndighetspost

Det enda som krävs för att skaffa en brevlåda är att du som firmatecknare har e-legitimation och har godkänt användarvillkoren.

– Digital post är enkelt, säkert och bekvämt och med olika serviceerbjudanden kommer allt fler upptäcka att det även är attraktivt för olika företag att ha en digital brevlåda, säger Anna Eriksson.

Även fakturor skickas digitalt

Notera att all digital post från offentliga aktörer skickas till den digitala brevlådan istället för på papper. Det innebär att din digitala post även kan innehålla fakturor. Det gör att det är extra viktigt att alltid öppna och hantera sin post vilken brevlåda du än väljer.

Om digital post

Omkring 5,7 miljoner privatpersoner och 181 000 företag, tar i dagsläget emot sin myndighetspost i en digital brevlåda. I dag skickar 231 myndigheter, kommuner och regioner post digitalt. Hittills i år har ca 82 000 000 meddelanden distribuerats och prognosen är att 111 000 000 meddelanden kommer att skickas under 2022. Infrastrukturen för säker digital post, Mina meddelanden och den statliga digitala brevlådan Min myndighetspost, hanteras av Digg.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: