Billo – ny digital brevlåda godkänd för post från offentliga aktörer

Nu är den digitala brevlådan Billo ansluten till Diggs infrastruktur för säker digital post. Det betyder att du som privatpersoner kan välja att få post från myndigheter, kommuner och regioner digitalt till den nya brevlådan. Totalt finns nu fyra digitala brevlådor att välja bland.

– Vi är glada att kunna välkomna Billo och därmed ge privatpersoner möjligheten att välja bland fler digitala brevlådor för sin post från offentliga aktörer. Det ökar valfriheten och utbudet av olika serviceerbjudanden till medborgarna, säger Anna Eriksson, generaldirektör för Myndigheten för digital förvaltning, Digg.

Fyra digitala brevlådor anslutna

Sedan tidigare kan privatpersoner välja att ta emot sin digitala post från myndigheter, kommuner och regioner i e-Boks, Kivra eller den statliga brevlådan Min myndighetspost. Det enda som krävs är att personen har e-legitimation och har godkänt användarvillkoren. Då skickas all digital post från offentliga aktörer till den digitala brevlådan istället för på papper. Även fakturor kan skickas till den digitala brevlådan. Det gör att det är extra viktigt att alltid öppna och hantera sin post vilken brevlåda personen än väljer.

– Digital post är enkelt och bekvämt eftersom du kan öppna din post var du än är men det är också ett av de säkraste sätten att ta emot sin post eftersom det krävs e-legitimation för att öppna och läsa och ingen annan än du själv kan komma åt den, säger Anna Eriksson.

Lär dig mer

Digital post för dig som privatperson

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: