Till innehållet

Verktygslåda för arrangörer

På den här sidan har vi samlat material som ni kan använda när ni informerar om vaccinationsbevis. Du kan kopiera och använda texterna i kommunikationen till den som ska delta på en allmän tillställning eller offentlig sammankomst som kräver vaccinationsbevis.

Allmän informationstext 

Texterna nedan kan du använda för att informera om att vaccinationsbevis krävs på ditt evenemang. Du kan använda texterna på din webbplats i samband med bokning, eller vid presentation av olika evenemang. 

Observera att detta evenemang kräver att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis, tillsammans med en giltig ID-handling. Du visar upp ditt vaccinationsbevis för verifiering vid bokning av biljett/vid entré.

Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Detta gäller för dig som ska besöka ett arrangemang som kräver vaccinationsbevis:

 • Det är bara vaccinationsbevis som är giltiga, inte test- eller tillfrisknandebevis
  Du kan enkelt hämta ditt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se eller genom en blankett som finns att hämta på E-hälsomyndighetens hemsida. Vaccinationskort som du fick i samband med dina vaccinationer gäller inte som vaccinationsbevis. Om du vaccinerat dig i ett annat land än Sverige är det därifrån du behöver hämta ditt vaccinationsbevis. För att ett utländskt vaccinationsbevis ska vara giltigt i Sverige måste landet vara anslutet till EU Digital Covid Certificate Infrastructure.
 • Du måste vara fullvaccinerad. Du måste ha fått alla doser som krävs för fullvaccinering enligt Folkhälsomyndighetens föreskrift
 • Det måste ha gått minst 14 dagar från att du är fullvaccinerad innan du får besöka arrangemang som kräver vaccinationsbevis. Det gäller inte boosterdoser.
 • Kontrollera vaccinationsbevisets giltighet. Vaccinationsbevis hämtade före 1 oktober 2021 är giltiga i 90 dagar. Vaccinationsbevis som är hämtade senare är giltiga i 180 dagar.
 • Vaccinationsbevis gäller bara tillsammans med en giltig ID-handling, till exempel ett körkort, ID-kort eller pass

Inför ditt besök 

Se till att du har ett giltigt och uppdaterat covidbevis för vaccination, ett så kallat vaccinationsbevis. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se. Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré.

Text till bokningsbekräftelse eller biljetter

Texterna nedan är korta notiser som till exempel kan användas på biljetter, vid bokning eller i bokningsbekräftelse. 

Detta evenemang kräver att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis. Vaccinationsbeviset visas upp tillsammans med giltig ID-handling i samband med entré. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Detta evenemang kräver vaccinationsbevis. Observera att du även behöver visa giltig ID-handling. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Text till marknadsföringsaffisch

Texten nedan kan till exempel användas på affischer tillsammans med logotypen för covidbevis.

Evenemanget kräver uppvisande av vaccinationsbevis. Kontroll av bevis och ID-handling sker vid entré.

Hämta ditt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se.

Logotypen för Covidbevis finns att ladda ner här:
Verktygslåda för dig som ska kommunicera om covidbevis

Regler för logotyp

 • Logotypen för Covidbevis består av två delar, ordbild och symbol. De får inte användas utan varandra.
 • Det är inte tillåtet att ändra logotypens eller symbolens proportioner, färg eller på annat sätt modifiera den.
 • När du använder logotypen, respektera den fria yta som ska omge den.

Text om hur man gör för att hämta vaccinationsbevis

Texten nedan kan till exempel användas på er webbplats eller i broschyrer. 

Så hämtar du ditt vaccinationsbevis

 • Sju dagar efter att du har blivit vaccinerad kan du hämta ditt covidbevis för vaccination, ett så kallat vaccinationsbevis. Det gör du genom att logga in på www.covidbevis.se. Du behöver ha en svensk e-legitimation.
 • Om du saknar e-legitimation kan du få ditt vaccinationsbevis på papper postat till din folkbokföringsadress. Mer information hittar du på www.covidbevis.se.
 • För att kunna använda vaccinationsbevis vid inträde till allmänna tillställningar och offentliga sammankomster måste det ha gått 14 dagar sedan sista dosen (gäller ej boosterdos)
 • Mer information hittar du på www.covidbevis.se.

Affischer och infografik

Dessa enheter är framtagna för att informera om att vaccinationsbevis krävs, respektive hur man gör för att hämta ett vaccinationsbevis. Affischerna kan användas i sin helhet, eller så kan ni använda texterna i er egen grafiska profil.

Vaccinationsbevis krävs

För att delta på detta evenemang krävs att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis tillsammans med en ID-handling.

Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Information till funktionärer

Om ditt evenemang har funktionärer så finns här information som du kan dela med dig av för att underlätta användningen av vår app.