Sommarbrev från SDK - bokslut och vidare arbete

Sommaren är här och vi vill sammanfatta våren och ge en liten glimt av vad vi fokuserar på i höst när det gäller arbetet med Säker digital kommunikation – SDK.

Under våren har Digg flyttat över alla anslutna organisationer till Diggs miljöer och ansvaret för SDK ligger nu i sin helhet hos Digg. I samband med det har vi arbetat med att få alla processer på plats samt rekryterat nya medarbetare till SDK-teamet. Allt för att ha möjlighet att stötta organisationer och leverantörer på bästa sätt inom SDK-federationen.

På vår nya webb, sdk.digg.se, samlar Digg all information som användare av SDK behöver. Vi är stolta över vår webbplats och har fått mycket positiv feedback från er användare, som vi ödmjukt tackar för! Vi har i dagarna kompletterat med en webbplatskarta för att du ska få en god översikt, den återfinns i det nedre högra hörnet av webben. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra webben, så hör gärna av dig om du har synpunkter eller idéer.

Under våren har vi träffat de myndigheter som har i uppdrag att ansluta till SDK i sina regleringsbrev, och vi har även dialog med flera andra intressanta myndigheter. Vi försöker också att ha ett nära samarbete med leverantörerna av mjukvara som används för SDK. Vi har ett givande samarbete med Kammarkollegiet och Adda, som båda ger stöd i upphandling av tjänster och mjukvara kopplade till SDK-anslutning.

Fortsatt arbete i höst

Vi ser fram emot höstens arbete där vi planerar att samla redan etablerade SDK-användare tillsammans med mer nytillkomna SDK:are för erfarenhetsutbyte och inspiration, så att SDK-användningen kan utökas. SKR erbjuder, i samarbete med Digg, en utbildningsserie med fyra träffar där kommuner får stöd i sin SDK-anslutning. När det gäller nyutveckling av SDK, ligger ett visst fokus på att förbättra våra tjänster kontinuerligt när det gäller prestanda och funktionalitet. Vi fortsätter att säkra upp och göra SDK så bra som möjligt, med smärre justeringar av regelverk och teknik. Det gör vi för att våra befintliga och anslutande deltagarorganisationer ska kunna arbeta på så ostört som möjligt.

Håll koll på vår kalender

Prenumerera gärna på nyheter från SDK, och titta i vår kalender på sdk.digg.se för att hålla dig informerad om vad som är på gång! Just nu kan du anmäla dig till utbildning i SDK adressbok, eller boka ett kortare möte med SDK-teamet. Här prenumererar du på våra nyheter: Prenumerera på nyheter Länk till annan webbplats..

Vi gör en sommarpaus med nyanslutningar och för förändringar av befintliga användare under perioden vecka 27-31. Arbetet med anslutningar återupptas den 5 augusti.

Vi önskar er en trevlig sommar och ser fram emot att träffas igen till hösten med fortsatt nära samarbete i SDK-federationen!

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan

Publicerad: