Välkommen till årets sista SDG-frågestund 6 december
Fredag den 6 december klockan 10.00-10.45 är det dags för årets sista SDG-frågestund. Välkommen med dina frågor och få svar direkt av våra specialister.
Delta vid SDG-frågestunden 6 december
Frågestunden den 6 december pågår mellan klockan 10.00-10.45. Det finns inget uttalat tema.
Alla frågor rörande SDG är välkomna. Välkommen att skicka dina frågor till oss på e-post sdg@digg.se om du redan nu vet vad du vill prata om.Frågestunden sker via det digitala verktyget SAFOS.
Kalenderbokningen hittar du i samarbetstummet för SDG. Har du inte tillgång till samarbetsrummet? Kontakta oss via e-post sdg@digg.se så hjälper vi dig.
Om SDG-frågestunderna
Vid SDG-frågestunderna får aktörer som omfattas av SDG-förordningen möjlighet att ställa öppna frågor om SDG och få svar direkt från våra specialister.
Frågestunden sker digitalt via verktyget SAFOS. Du ställer dina frågor i chatten eller via mikrofonen. Du som bara vill lyssna in för att höra andras frågor och ta del av svaren är varmt välkommen att göra det.
Boka ett enskilt möte med SDG-teamet
Utöver frågestunderna är du även välkommen att boka ett möte med SDG-teamet där du sätter agendan. Vi har alltid avsatta tider för möten jämna torsdagar mellan 13.00-15.30. Där kan vi prata enskilt om de frågor som ni har om SDG-förordningen och eventuella frågor ni har rörande implementeringen.
Skicka ett mejl till sdg@digg.se och ange i mötesbokningen om vad du/ni vill prata om så bjuder vi in rätt resurser till mötet.
Fungerar inte torsdagarna? Låt oss veta det så hittar vi en annan tid som passar.
De aktörer som omfattas av SDG-förordningen kallas behöriga myndigheter. En behörig myndighet kan vara en statlig myndighet, kommun, region, kommun- och regionägda företag eller privat aktör.
Det finns inte något uttryckligt krav på exempelvis offentlig finansiering för att omfattas av förordningen. Det som är avgörande är om aktören har specifikt ansvar för information, förfaranden eller hjälp- och problemlösningstjänster som omfattas av förordningen (SDG-förordningen artikel 3.4). Aktören kan ha inrättats på nationell, regional eller lokal nivå.
Vilken information och vilka förfaranden och hjälp- och problemlösningstjänster som omfattas framgår av bilaga I-III till SDG-förordningen.
För att veta om ni ska ansluta behöver ni börja med att analysera om ni behöver utbyta bevis via det tekniska systemet för gränsöverskridande bevisutbyte. Stöd och vägledning för den analysen hittar ni på följande webbsidor:
Betatesta nu – vi siktar på produktion under 2025
Sedan hösten 2023 är behöriga myndigheter välkomna att betatesta det tekniska systemet. Kontakta oss på sdg@digg.se för mer information.
Utifrån den nu kända tidsaspekten siktar vi på att gå i produktion med det tekniska systemet för bevisutbyte under andra delen av 2025.
Pågående regeringsuppdrag kopplat till det tekniska systemet
Digg har nu ett pågående i uppdrag av Finansdepartementet att analysera och lämna förslag på åtgärder som behöver vidtas med anledning av den svenska anslutningen till EU:s tekniska system för gränsöverskridande utbyte av bevis. Digg ska också analysera och redovisa vilka kostnader som kan uppstå för den tekniska anslutningen i Sverige, utifrån principen att förvaltningsgemensamma lösningar bör nyttjas i så stor utsträckning som möjligt, samt lämna förslag på finansiering.
Digg ska redovisa uppdraget till Regeringskansliet (Finansdepartementet) senast den 15 december 2024.
Läs mer
Digg är nationell samordnare
Myndigheten för digital förvaltning (Digg) har utsetts till nationell samordnare för Sverige. Det betyder att vi är en ingång för frågor gentemot EU-kommissionen och samordnar det nationella arbetet med de aktörer som berörs av SDG-förordningen.
Läs mer
- SDG - En gemensam digital ingång till Europa
- Samarbetsrummet för SDG (dela.digg.se) Länk till annan webbplats.
För att få tillgång till samarbetsrummet mejlar du sdg@digg.se och begär att få åtkomst till samarbetsrummet för SDG.
Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan
Publicerad: