Till innehållet
  1. Start
  2. Om oss
  3. Nyheter
  4. Var med i den digitala kampen mot Coronakrisen

Var med i den digitala kampen mot Coronakrisen

Vi står inför den största krisen i modern tid. Vi måste agera nu. Sverige rankas som ett av världens mest innovativa länder – nu är det upp till bevis. Tillsammans måste vi släppa loss all tänkbar kraft för att bidra till att lösa krisen.
Oj, något gick fel

I dag har regeringen gett DIGG uppdraget som projektledare i Hack For Sweden. Initialt fokus kommer att ligga på de samhällsutmaningar vi står inför med rådande kris. Den 3-6 april 2020 anordnas Hack the Crisis Sweden, ett digitalt hackathon som genomförs online.

– Det är bra att vi har fått detta uppdrag, just i dessa tider är det tydligare än någonsin vilka nyttor digitaliseringen kan ge. Det är just det Hack the Crisis Sweden handlar om. Att hitta digitala lösningar och koncept som kan hjälpa oss i eller ur Coronakrisen och som kan implementeras snabbt i vårt samhälle, säger Anna Eriksson, generaldirektör för DIGG.

Hack the Crisis genomförs i ett flertal länder

Hack the Crisis genomförs just nu i flertalet länder där hela ekosystemet för innovation går samman för att hitta lösningar på Coronapandemin som drabbat världen. Initiativen skapar stort engagemang där människor går samman och bidrar med olika kompetenser i de landspecifika hackaton som arrangeras. Sverige står inte ensam i kampen och det kan inte DIGG göra heller.  

– Vi ser att alla kan hjälpa till. Vi behöver idéer, kod och analyser från medborgare, privat sektor, offentlig sektor och övriga engagerade aktörer som vill bidra i kampen mot Coronapandemin och dess effekter. Tiden är kritisk och därför agerar vi nu. Därför välkomnar vi också Openhack – Coding for Humanity som medarrangör samt AI INNOVATION of Sweden som viktig partner till Hack the Crisis Sweden, säger Anna Eriksson.

Var med och bidra

Vi söker dig som vill ställa upp med din kompetens, oavsett om du vill vara med som deltagare, mentor eller partner till Hack the Crisis Sweden – du behövs!

Vill du vara med och bidra? Gå in på hackthecrisis.se. Där finns all information om hur du anmäler dig och alla praktikaliteter.

Vänligen observera att för att vi ska klara av att arrangera Hack the Crisis på så kort tid har alla som arbetar runt uppdraget inte möjlighet till enskilda samtal eller mail. Vi kommer istället löpande uppdatera webbplatsen hackthecrisis.se med den senaste informationen.

Publicerad
25 mars 2020