Till innehållet
  1. Start
  2. Om oss
  3. Nyheter
  4. Över 4 miljoner har en digital brevlåda

Över 4 miljoner har en digital brevlåda

Nu har över 4 miljoner användare en digital brevlåda och tar emot post från statliga myndigheter, kommuner och regioner. Det är 3,9 miljoner privatpersoner och 120 000 företag som har en digital brevlåda.
Oj, något gick fel

Anna Ågren, leveransledare på DIGG.

Antalet brevlådor blev 4 miljoner strax efter att årets deklaration skickats ut digitalt. Deklarationen har varit viktig för att locka fler att skaffa en digital brevlåda. I år skickades fler än 3,5 miljoner deklarationer ut digitalt.
 
– Det är glädjande att så många valt att skaffa en digital brevlåda. Samtidigt finns det minst 3 miljoner personer till i Sverige som har en e-legitimation och kan skaffa en digital brevlåda. Digital post sparar mycket pengar för offentlig sektor och minskar resursanvändningen i form av papper och transporter. Därför är det viktigt att offentlig sektor fortsätter att marknadsföra digitala brevlådor och skickar fler av sina utskick digitalt. Dessutom är det enkelt och smidigt att få sin post digitalt och ha den samlad på ett ställe, säger Anna Ågren, leveransledare på DIGG.
 
Idag är det 138 stycken statliga myndigheter, kommuner och regioner som är anslutna till infrastrukturen för digital post. Under 2019 skickade de tillsammans ut 41 852 062 meddelanden till digitala brevlådor, en ökning på 47 procent jämfört med 2018

Vi ansvarar för infrastrukturen för digital post

Det är vi på DIGG som ansvarar för infrastrukturen som gör det möjligt för statliga myndigheter, kommuner och regioner att skicka digital post till privatpersoner och företag. Vi ansvarar också för den statliga brevlådan Min myndighetspost. Till vår hjälp har vi Skatteverket som står för it-förvaltning och drift.
 
Fyra digitala brevlådor är idag anslutna till infrastrukturen. Brevlådorna är Digimail, e-Boks, Kivra och Min myndighetspost.
 

Publicerad
16 mars 2020