Till innehållet
  1. Start
  2. Om oss
  3. Nyheter
  4. Ny tjänst för att skapa tillgänglighetsredogörelse

Ny tjänst för att skapa tillgänglighetsredogörelse

Enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service ska alla offentliga aktörer regelbundet publicera en eller flera tillgänglighetsredogörelser för sina webbplatser och mobila applikationer. Nu lanserar vi en tjänst som hjälper dig att skapa och underhålla tillgänglighetsredogörelser.

Det finns krav på vilken information som måste finnas med i tillgänglighetsredogörelser och EU-kommissionen har antagit en mall för hur en redogörelse ska kunna se ut.

En anpassad mall har länge funnits på digg.se, men det är svårt att beskriva alla tänkbara scenarier i en statisk mall. Därför lanserar vi nu en tjänst som ska kunna hjälpa dig att skapa och underhålla tillgänglighetsredogörelser.

Så fungerar det

I tjänsten fyller du i den information som ska finnas i redogörelsen. Informationen är indelad i fem olika områden

  • organisation
  • kommentarsfunktion
  • digital service
  • metod
  • följsamhet.

Du kan spara en helt eller delvis ifylld redogörelse på din dator. För att återuppta arbetet laddar du bara upp den sparade filen på förstasidan i tjänsten.

När allt är klart skapar du din redogörelse. Du kan då se redogörelsen och spara den på din dator. Du kan sedan redigera den sparade filen eller kopiera information från den till ditt publiceringsverktyg.

Tjänst för att skapa tillgänglighetsredogörelse

Publicerad
20 maj 2020