Till innehållet
  1. Start
  2. Om oss
  3. Nyheter
  4. Vi är igång!

Vi är igång!

Idag den 1 september 2018 öppnas dörren till DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.

Vi är en ny myndighet. Skapad för att tänka nytt, hantera nya utmaningar och se nya möjligheter. Vi är ett nav för digitaliseringen av den offentliga sektorn. Vi stöttar och driver på. Vi är en myndighet, men vi gör inte jobbet ensamma. Med hjälp av andra samlar vi in och delar med oss av kunskap om hur man kan arbeta med digital verksamhetsutveckling – kunskap som hela den offentliga sektorn kan ha nytta av.

Att bygga myndighet är, liksom digitalisering, en lagsport. Vi är många som varit viktiga i uppbyggnaden av myndigheten – och snart ännu fler som kommer att ingå laget som tillsammans ska se till att Sverige på bästa sätt kan dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Vi är ett lag av privatpersoner, eldsjälar och intresseorganisationer. Företag, myndigheter, kommuner och landsting.

Jag är så glad att vi äntligen är igång. Allas engagemang och ärliga vilja att få myndigheten startklar i tid har varit ovärderligt. Jag vill rikta ett varmt tack till er.

På måndag den 3 september invigs lokalerna på Storgatan 37 i Sundsvall. Men DIGG är mer än en ett kontor. Det är en mötesplats, både fysiskt och digitalt.

Alla som jobbar med digitalisering av offentlig sektor ska kunna se kontoret som en depå, inte en slutstation. Det här är en öppen plats. Hit är alla som vill bidra eller är nyfikna välkomna. Och vi har en gemensam uppgift att se till att det blir så på riktigt.

Vår historia börjar nu. Tillsammans ska vi fylla ett oskrivet blad.

Välkomna!

Hälsningar,

Anna Eriksson 
Generaldirektör Myndigheten för digital förvaltning

Oj, något gick fel
Anna Eriksson
Publicerad
31 augusti 2018