Till innehållet
  1. Start
  2. Om oss
  3. Nyheter
  4. Från den 1 november ska alla myndigheter vara anslutna till PEPPOL

Från den 1 november ska alla myndigheter vara anslutna till PEPPOL

Från och med den 1 november ska alla statliga myndigheter vara anslutna till det europeiska nätverket för elektroniska inköp, PEPPOL. Anslutning till PEPPOL underlättar arbetet inför den kommande lagen om e-faktura som börjar gälla den 1 april 2019.

Enligt föreskriften till förordningen om statliga myndigheters elektroniska informationsutbyte (2003:770) ska samtliga statliga myndigheter senast den 1 november i år vara anslutna till PEPPOL. Det innebär att myndigheterna både ska kunna ta emot och skicka elektroniska fakturor.

– Fördelen med PEPPOL är bland annat att man säkerställer att man lever upp till den kommande lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling, säger Clara Wadman, utredare på DIGG.

De myndigheter som ännu inte anslutit sig kommer att bli kontaktade av DIGG.

– Om man ännu inte anslutit sig så är första steget att ta kontakt med sin leverantör av inköpssystem eller ekonomisystem som kan hjälpa er vidare, säger Clara Wadman.

Om PEPPOL

PEPPOL (Pan-European Public Procurement On-Line) är ett europeiskt nätverk för elektroniska inköp som gör e-handel och e-upphandling enklare, bland annat genom att det är lätt att ansluta nya affärspartners och hantera meddelanden mellan olika lösningar.

Läs mer om PEPPOL här

Publicerad
31 oktober 2018