Till innehållet

Rebecka, kommunikationsstudent

Rebecka, Kommunikation och PR-programmet vid Mittuniversitetet, gjorde en tio veckor lång praktik hos oss på DIGG inom leveransteamet HR och kommunikation.
Oj, något gick fel

Hur har det varit att praktisera på DIGG?

– Det har varit jättebra! Innan praktiken startade var det svårt att föreställa sig vad det skulle innebära och om jag hade gjort ett bra val av praktikplats, men redan första dagen kände jag att DIGG var helt rätt val. Från start har jag känt mig som en del av arbetsgruppen, jag har fått mycket eget ansvar och fått lära mig massor.

Vad har du fått göra under din praktik?

– Jag har arbetat mycket med webb, jag har dels publicerat på den befintliga webbplatsen och migrerat över information till DIGG:s nya webbplats. Jag har också haft ett eget projekt som innefattat användningstester av den nya webben, där jag har tagit fram testmaterial, besökt personer på andra myndigheter som har fått utföra själva testet och sammanställt resultatet i en rapport. Utöver det har jag bland annat hjälpt till med karriärsidorna (som du läser på just nu), haft hand om det interna nyhetsbrevet och redigerat filmer. Jag har fått varit med på och lärt mig otroligt mycket under mina tio veckor här på DIGG.