Digital post

Fler än tre miljoner svenskar har redan en digital brevlåda dit de kan få post från myndigheter och kommuner digitalt istället för på papper. Det är snabbt, säkert, miljövänligt och gratis – och din post är alltid tillgänglig.

Mina meddelanden

Mina meddelanden drivs av Skatteverket på uppdrag av DIGG och är tjänsten som gör det möjligt för myndigheter och kommuner att skicka säker digital post. Det är den gemensamma plattformen som omfattar alla digitala brevlådor. Genom att ansluta sig till tjänsten Mina meddelanden kan myndigheter och kommuner göra utskick till din digitala brevlåda.

Mina meddelanden

Digital brevlåda

Det finns fyra olika digitala brevlådor att välja på:

Kivra, e-boks och Digimail är brevlådor där du får post från myndigheter, kommuner och företag. Min myndighetspost är en digital brevlåda som staten står bakom och som drivs av Skatteverket. Det är en brevlåda för dig som bara vill få post från myndigheter och kommuner, inte från privat sektor till din digitala brevlåda

Du loggar in i brevlådan med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID. Varje brevlådeoperatör har egna rutiner för att meddela att du har fått post – till exempel via mejl eller sms. Läs mer på respektive operatörs sajt.

Frågor och svar

Med en digital brevlåda kommer post från myndigheter digitalt i stället för på papper. Oavsett vilken av brevlådorna du väljer får du din myndighetspost dit. I några av brevlådorna får du även post från företag. Till skillnad från vanliga mejl är den digitala brevlådan säker eftersom inloggning sker med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID. En digital brevlåda är gratis, miljövänlig och tillgänglig var du än är.

Allt fler myndigheter och kommuner ansluter till Mina meddelanden.

Avsändare som skickar digital post (minameddelanden.se)

Genom att du identifierar dig med e‑legitimation, till exempel BankID, när du vill läsa din myndighetspost vet både du och avsändaren att din post är säker och inte går att läsa av någon obehörig. Det gör att din myndighetspost faktiskt ligger säkrare i din digitala brevlåda än i din vanliga brevlåda.

E-legitimation.se

Mina meddelanden är den plattform som omfattar alla digitala brevlådor.

Användarvillkor Mina meddelanden