Innovationsveckan 2023

Innovationsveckan är veckan då vi delar och sprider smarta lösningar mellan olika delar av offentlig sektor. I år kommer vi ha särskilt fokus på det värde innovationer bidrar till.

Innovationsveckan är unik genom att vara både lokal och nationell. Programmet för veckan skapas tillsammans med aktörerna och innehåller aktiviteter både digitalt och lokalt. Alla aktörer som bidrar till att offentlig sektor kan möta framtidens utmaningar, är välkomna att arrangera aktiviteter under veckan. Gemensamt är att vi alla arbetar för ett mer innovativt offentligt Sverige.

När: 2-6 oktober 2023

Var: Både digitalt och på flertalet platser i landet.

Läs mer om Innovationsveckan (innovationsveckan.nu) Länk till annan webbplats.

Här finns vi på Innovationsveckan 2023

Toppledarsamtal

Välkomna till Innovationsveckans toppledarsamtal! Vad kommer att vara på nyheterna 2035? Följ med oss i toppledarsamtalet så får du se! Utifrån 2035 års nyheter kommer ledarna från Innovationsveckans initiativtagare utforska hur vi kan staka ut en riktning mot en önskad riktning i en föränderlig värld.

När: 2 oktober 2023 kl. 13.00-14.00

Var: Digitalt

Länk: Toppledarsamtal (innovationsveckan.se) Länk till annan webbplats.

Vad är det värt? - Diggs nya beräkningsverktyg för nyttor och kostnader

Peter Rosenback och Ann Söderström Johansson på Digg visar upp det nya beräkningsverktyget för nyttor och kostnader som Digg utvecklat under året.

Verktyget ger ett stöd för att lättare identifiera, beskriva och värdera nyttor och kostnader när en organisation står inför en större investering eller förändring.

Beräkningsverktyget togs fram på uppdrag från regeringen och finns i två versioner. Ett webbaserat verktyg med fokus på att erbjuda ett lättanvänt och överskådligt verktyg, där resultaten är jämförbara under förutsättning att samma indata, antaganden och förutsättningar använts. Verktyget finns också i Excel-format som erbjuder större flexibilitet och bättre möjlighet till en mer verksamhetsanpassad kalkyl.

Beräkningsverktyg för nyttor och kostnader är främst tänkt för offentliga sektorn. Det kan handla om organisationer som är anslutna till byggblock och grunddatadomäner inom Ena – Sveriges digitala infrastruktur, men också andra projekt eller regeringsuppdrag.”

Beräkningsverktyget för nyttor och kostnader Länk till annan webbplats.

När: 6 oktober 2023 kl. 14.00

Var: Digitalt

Länk: Vad är det värt? - Diggs nya beräkningsverktyg för nyttor och kostnader

 

 

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan