Digg forum 6 december 2022

På Digg forum den 6 december pratade vi bland annat om Ena – vad har hänt under 2022 och vad ser vi framåt? Vi berättade även status för projektet Identitetsmatchning och om Öppna datalagen, med fokus på juridisk vägledning.

Webbinariet direktsändes den 6 december 2022

Program

Den 6 december innehöll programmet:

Vad har hänt inom Ena under 2022 och vad ser vi framåt?

Vad har vi åstadkommit inom Ena 2022 och vad ser vi framåt? Samtal mellan Diggs generaldirektör Anna Eriksson och Joakim Nyström, samordnare för Ena – Sveriges digitala infrastruktur.

Programledare: Daniel Antonsson, strateg.

Presentatörer: Anna Eriksson, generaldirektör och Joakim Nyström, leveransledare Ena.

Ena – Sveriges digitala infrastruktur

Identitetsmatchning

Vi ger information och status om det fortlöpande arbetet inom projektet för en förvaltningsgemensam identitetsmatchning. Vi berättar om vad man som förlitande part kan förbereda sig på för att ha förutsättningar för att uppfylla SDG och förbättra efterlevnaden av eIDAS.

Presentatörer: Peter Kalmér, it-specialist Digital identitet och Araz Kazemi, arkitekt Digital identitet.

Hur påverkas digitala tjänster av eIDAS 2.0?

Lagstiftningsförhandlingarna för den uppdaterade eIDAS-förordningen pågår för fullt och samtidigt tas en europeisk digital plånbok fram. Vi berättar om hur detta väntas påverka dagens digitala tjänster. Vi ger också en statusuppdatering kring Sveriges deltagande i utlysningarna för medel i EU:s storskaliga pilotprojekt.

Presentatör: Roger Fagerud, strateg inom digital identitet.

E-legitimering för dig som offentlig aktör

Vi svarar på vanliga frågor om digital tillgänglighet

Varje dag får vi olika frågor om digital tillgänglighet. Frågorna handlar om allt ifrån redaktionella texter och juridik till design och programmering. På dagens Digg forum har vi valt ut ett par frågor och ska försöka ge er lite mer utförliga svar på dem.

Presentatör: Ilias Bennani, specialist inom digital tillgänglighet.

Om lagen om tillgänglighet till digital offentlig service

Datalagen – fokus juridisk vägledning

Vi berättar om den nya datalagen med fokus på juridisk vägledning. Vi tar upp vad som är aktuellt inom den juridiska vägledning som Digg ger, vad vi arbetar med just nu och hur du som offentlig aktör kommer ha nytta av det.

Presentatörer: Mathea Franzén, jurist och Kristine Ulander, strateg.

Om Digg forum

Digg forum är ett webbinarium där du kan ta del av aktuell information om våra pågående uppdrag. De olika passen på Digg forum är oftast mellan 30 och 45 minuter långa. Du kan inte föranmäla dig, men kan lägga till passen i din egen kalender för påminnelse.

Senast uppdaterad: