Skicka faktura

DIGG ser främst att ni skickar fakturan i elektroniskt format till oss. I första hand vill vi att ni överför den elektroniska fakturan via PEPPOL.

E-faktura via PEPPOL

Vi vill att du skickar elektroniska fakturor till oss via PEPPOL. Vi är anslutna till PEPPOL-nätverket tar helst emot elektroniska fakturor den vägen. Vår elektroniska adress i PEPPOL är 0007:2021006883.

Den 1 april 2019 blir det lag på att alla inköp till följd av LOU, LUF, LUFS och LUK i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura). Det innebär att alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor enligt en ny standard (PEPPOL BIS BILLING). Observera att PDF inte är ett godkänt format.

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

Läs mer om lagen och dess omfattning

E-faktura på annat sätt

Om ni inte har möjlighet att skicka e-faktura via PEPPOL så kan vi även ta emot det äldre formatet Svefaktura 1.0 genom Statens servicecenter. Vår tekniska mottagningadress är https://www.proceedo.net/ebms/in/1406. För att skicka Svefaktura behöver ni säkerställa att DIGG finns uppsatt i mottagaregistret hos er VAN operatör/fakturaväxel (er systemleverantör). Ingen uppsättning behövs från DIGG:s sida för att kunna ta emot e-faktura på detta sätt.

Det finns även andra sätt att skicka elektroniska fakturor på. Du kan själv registrera e-fakturan i vår fakturaportal. Kontakta Maria Fanqvist (maria.fanqvist@digg.se), så bjuder vi in dig som leverantör för att ansluta er som användare. Ange ert organisationsnummer, företagsnamn samt mailadress till kontaktperson hos er. Kontaktpersonen får sedan ett mejl från DIGG med en länk med instruktioner för hur man registrerar sig i vår portal.

Pappersfaktura

DIGG ser helst att ni skickar fakturan i elektroniskt format. Om du har ett avtal som tecknats före 1:a april 2019 med oss och som inte ställer krav på e-faktura så kan pappersfakturor även fortsättningsvis användas. Vår faktureringsadress är:

Myndigheten för digital förvaltning
FE 11081
838 82 Frösön

Betalningsinformation

Bankgiro: 585-9319
IBAN: SE04 1200 0000 0128 1012 2822
Swift: DABASESX

Bank:
Danske Bank
Box 7523
SE-103 92 Stockholm